New England RP
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Siirry alas
P.B.
P.B.
Admin
Viestien lukumäärä : 5
Join date : 04.06.2020
https://newengland.forumotion.eu

Battista crime family (1916- ) Empty Battista crime family (1916- )

To Kesä 04, 2020 10:37 pm
NEW ENGLAND CRIME FAMILY

Battista crime family (1916- ) 310?cb=20200210010654&path-prefix=fi

Anthony "Tony Spuck" Spazallo, Uuden Englannin kummisetä, valokuvattuna vuonna 2009.




New England Crime Family, myös Battista crime family on lähinnä Massachusettsin ja Rhode Islandin osavaltioissa vaikuttava järjestäytynyt italialais-amerikkalainen rikollisorganisaatio, joka on osa laajempaa Yhdysvaltojen italialaista mafiaa tai La Cosa Nostraa. Perhe on jo pitkään muodostunut kahdesta eri ryhmästä, joista toinen vaikuttaa Bostonissa, Massachusettsissa ja toinen Providencessa, Rhode Islandissa. Organisaation virallisen päällikön, Anthony "Tony Spuck" Spazallon jouduttua vankilaan vuonna 2010, uskovat viranomaiset että hänen alipäällikkönsä Carmine "Big Cheese" DiTizio on perheen käytännöllinen johtaja.

Historia

Alkuvuodet Bostonissa ja Providencessa, 1916-1954

New Englandiin kehittyi kaksi eri mafiaperhettä jo ennen kieltolain tuloa, toinen Bostoniin ja toinen Providenceen. Bostonin mafiaperheen perusti Gaspare Rometta vuonna 1916, ja vuotta myöhemmin perusti Frank Lucignolo oman perheensä Providencessa. Lucignolo onnistui lyhyessä ajassa valtaamaan laittoman alkoholituotannon ja uhkapelaamisen alat Providencessa, Mainessa ja Connecticutissa.

Gaspare Rometta teki samoin Bostonissa, mutta vuonna 1924 hän luopui asemastaan perheen päällikkönä. Tätä seurasi valtataistelu Bostonin kaduilla, jonka voittajaksi nousi itä-bostonilainen Filippo Manferoce. Lähes koko 1930-luvun alkupuolen ajan Manferoce ja hänen alipäällikkönsä, Joseph Matera kamppailivat suojelubisneksestä muiden etnisesti järjestäytyneiden jengien kanssa. Vuonna 1931 Matera järjesti Frank Fairhillin, Etelä-Bostonin irlantilaisjengin johtajan, murhan. Vuotta myöhemmin Frank Lucignolo suostui yhdistämään mafiaperheensä Bostonin kanssa, josta muodostui nykyinen New England -mafiaperhe. Manferoce jatkoi yhdistyneen perheen päällikkönä vuoteen 1954 asti, jolloin hän astui alas johtajan paikalta ja nimitti Raymond Battistan seuraajakseen juhlallisissa merkeissä. Manferoce muutti viettämään eläkepäiviään Sisiliaan, jossa hän kasvatti kanoja ja menehtyi vuonna 1987. Hän oli 101-vuotias.


"The Office", 1954-1984

Battista teki suuria muutoksia perheen rakenteeseen, joista merkittävin oli päämajan siirtäminen Bostonista Providenceen. Hän otti haltuun useita Federal Hillin kaupunginosan liikkeitä ja johti perheen toimintaa muuan tupakkaa maahantuovan liikkeen toimitiloista. Jäsenten kesken tätä paikkaa kutsuttiin nimellä The Office, eli toimisto. Myöhemmin tällä nimellä kutsuttiin koko New Englandin mafiaperhettä.

Toimisto oli New Englandin mafiaperheen kulta-aikaa. Raymond Battista osoittautui tiukaksi ja säälimättömäksi johtajaksi, joka teki selväksi että muilla mafiaperheillä ei ollut sijaa hänen alueellaan. Hän onnistui välttämään viranomaisia ja pitämään matalaa profiilia, ja hänen aikanaan perheen toiminta laajeni uusille alueille, kuten pornografian ja huumeiden myyntiin. Lisäksi Battista loi hyödyllisiä suhteita New Yorkin mafiaperheisiin. Hänen menestyksensä New Englandin perheen johtajana ja esiintyminen useissa uutisotsikoissa yhdisti koko perheen hänen nimeensä, ja Battista crime familystä tuli yleinen sana, jolla toisinaan viitattiin paikalliseen mafiaan The Officen lisäksi.

Apalachin-tapaamisessa vuonna 1957, jossa yli kuusikymmentä maan johtavaa mafiapäällikköä tapasivat ja joutuivat viranomaisten pidättämiksi, myös Don Battista otettiin kiinni mutta päästettiin pian vapaaksi. 1960-luvulla amerikkalainen mafia joutui ahtaalle, kun viranomaisten paineen alla monet jäsenet ryhtyivät kertomaan järjestöjensä toiminnasta. Seurauksena Battista ja useita muita mafiaperheen johtavia jäseniä tuomittiin vuonna 1967 vankilatuomioihin. Yksi huomattavimmista ilmiantajista oli Joe Annunza, Battistan perheelle toiminut palkkamurhaaja, jonka Joseph Rossi ja Anthony "Tony Spuck" Spazallo myöhemmin surmasivat San Franciscossa vuonna 1976. Don Raymond Battistaa syytettiin vielä 1970- ja 80-luvuilla useista eri murhista, ja häntä jopa epäiltiin osallisuudesta Fidel Castroon kohdistuneessa murhayrityksessä. Kaikesta huolimatta hän menehtyi vapaana miehenä vuonna 1984.


Hupeneminen ja sisällisodat, 1984-2000

Battistan kuolemaa seurasi perheen sisäiset ristiriidat uudesta johtajuudesta sekä toimintatavoista, ja lisäksi viranomaiset lisäsivät mafiaan kohdistuvaa painetta. Gennaro Angiulli pyrki perheen uudeksi päälliköksi siitä huolimatta, että hän oli vankilassa, ja Ilario "Larry Baione" Aspromonte puolusti Battistan poikaa, Raymond Battista Junioria perheen johtajaksi. Yhdysvaltain mafiakommissio nimitti Juniorin perheen pääksi ja Aspromonte ylennettiin consigliereksi, mutta hän sai kolmenkymmenen vuoden vankilatuomion vuonna 1987. Angiullin vankilatuomiota pidennettiin 45 vuodella, ja moni muu perheen vanhempi jäsen päätyi myös telkien taakse tai menehtyi. Connecticutilainen William "Wild Billy" Ghisalba tuli perheen alipäälliköksi ja hänen uskottiin vetelevän naruja Juniorin heikon johtamisen takia. Ghisalba löydettiin kuitenkin kuolleena vuonna 1989, johon usein ajoitetaan New Englandin mafiaperheen sisällissodan alkaminen.

1990-luvulla perheen sisällä nähtiin lähes toistuvia murhia ja niistä johtuvia vankilatuomioita. "Cadillac Frank" Sambucci nousi perheen oletetuksi johtajaksi, ja hän siirsi perheen keskuksen Providencesta takaisin Bostoniin. Murhien lisäksi perheessä oli useita ilmiantajia, joita myös vainottiin. Tärkein perheen sisäinen konflikti oli niin kutsuttujen Sambucci-lojalistien ja heidän vastustajiensa välillä. Sambucci joutui vankilaan vuonna 1996, ja lojalistien vastustajat ryhtyivät rajumpiin toimenpiteisiin Robert Cimiteron, Anthony Ciampin ja Michael Romanon johdolla. Vuonna 1997 FBI syytti viittätoista nk. "kapinaryhmän" jäsentä heidän suorittamistaan murhista. Monet sotien takia vankilaan joutuneista suostuivat todistamaan vihollistensa suorittamien murhien puolesta, ja Sambucci itsekin ryhtyi luopioksi.


Nykytilanne, 2000-2010 -

Vuosituhannen vaihteessa sodat rauhoittuivat lähinnä siksi, että niin suuri määrä perheen jäsenistä olivat joko vankilassa tai saaneet surmansa. Perhe toimi lähes kymmenen vuotta ilman selkeää päällikköä, kunnes Anthony "Tony Spuck" Spazallo ryhtyi mafiaperheen johtajaksi vuonna 2009 ja perusti keskuksensa Itä-Bostoniin. Spazallo pidätettiin pian tämän jälkeen kiristyssyytteiden nojalla, ja hänet todettiin syylliseksi vuonna 2010 ja joutui vankilaan. Perhettä johtaa Bostonin kaduilla hänen sijaisensa Carmine "Big Cheese" DiTizio.




Rakenne

New England Crime Family noudattaa yhä vuonna 2010 melko tyypillistä italialais-amerikkalaisen mafian valtarakennetta, joka mallinnettiin newyorkilaisten mafiaperheiden mukaisesti 1930-40 -luvuilla. Jäsenten luottamus perinteiseen rakenteeseen on kuitenkin vuosien aikana heikentynyt perheen sisäisten ristiriitojen takia. Esimerkiksi perheen virallisen linjan vastaisesti toimivien, perheestä erkaantuneiden voimakkaiden ryhmittymien muodostuminen 1980-90 -luvuilla on kyseenalaistanut perheen johtajien vaikutusvaltaa. Lisäksi johtavien hahmojen pitkät vankilatuomiot ovat aiheuttaneet valtatyhjiöitä, joita perheen alemmat caporegimet ovat innokkaasti lähteneet täyttämään.

Vuoteen 2010 mennessä jonkinlainen tasapaino oli palannut New Englandin mafiaperheeseen, vaikka regimet toimivat hyvin itsenäisinä perheen keskushallinnosta. Perheen alipäällikkö Carmine "Big Cheese" DiTizio otti ripeästi perheen varajohtajan aseman, kun "Tony Spuck" Spazallo joutui vankilaan, ja onnistui estämään suuremman sekaannuksen perheen sisällä. Edward "Eddie Bent" Bentivegnan jouduttua vankilaan Providencen toinen capo, Matty Corridoni on ottanut monet hänen sotilaansa oman siipensä alle ja kasvanut perheensä sisällä ehkä voimakkaimmaksi jäseneksi. Toisinaan uutisotsikoissa häntä kutsutaan "Providencen pomoksi", implikoiden että hän olisi täysin itsenäinen Bostonissa sijaitsevan keskushallinnon määräysvallasta.



Takaisin alkuun
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa